Frigarui cu lipie in sos
PrinteazaFrigarui cu lipie in sos din: piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, lipie, margarina si rosii.
pentru frigarui:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa rosie
- 2 ardei verzi
- 4 rosii cherry
- sare
- piper
- cimbru
pentru sos:
- 1 lipie
- 4 linguri margarina
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii mari
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Pregăteşti frigăruile: Tai pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari şi le pui într-un castron. Dai pe râzătoare ceapa şi roşia şi pui totul peste carnea de pui, amesteci bine cu puţin cimbru, sare, piper şi laşi la marinat la rece, cel puţin 12 ore. Toci în bucăţi 2 ardei verzi, cât bucăţile de carne, ca mărime.
Formezi frigăruile, alternând carnea cu ardeii şi terminând cu câte o roşie cherry. Acestea pot fi pregătite pe grătar.
Pregăteşti sosul: Tai lipia în 4 bucăţi şi le rumeneşti puţin într-un strop de margarină. Când sunt rumenite, le iei şi le pui pe un platou. Căleşti ceapa în margarina rămasă şi adaugi roşiile date pe râzătoare. Formezi un sos pe care îl potriveşti de sare şi piper.
Pui apoi în el lipia rumenită şi laşi să fiarbă 2-3 minute. Pentru a servi iei un platou încăpător, pui bucăţile de lipie cu tot cu sos şi deasupra frigăruile rumene şi apetisante.
Frigarui cu lipie in sos
Pofta buna!