Frigarui cu lipie in sos

Printeaza

Frigarui cu lipie in sos din: piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru, lipie, margarina si rosii.

Ingrediente:Frigarui_cu_lipie_in_sos

pentru frigarui:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei verzi
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • cimbru

pentru sos:

  • 1 lipie
  • 4 linguri margarina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii mari
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Pregăteşti frigăruile: Tai pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari şi le pui într-un castron. Dai pe râzătoare ceapa şi roşia şi pui totul peste carnea de pui, amesteci bine cu puţin cimbru, sare, piper şi laşi la marinat la rece, cel puţin 12 ore. Toci în bucăţi 2 ardei verzi, cât bucăţile de carne, ca mărime.

Formezi frigăruile, alternând car­nea cu ardeii şi terminând cu câte o roşie cherry. Acestea pot fi pre­gătite pe grătar.

Pregăteşti sosul: Tai lipia în 4 bucăţi şi le rumeneşti puţin într-un strop de margarină. Când sunt rumenite, le iei şi le pui pe un platou. Căleşti ceapa în margarina rămasă şi adaugi roşiile date pe râzătoare. Formezi un sos pe care îl potriveşti de sare şi piper.

Pui apoi în el lipia rumenită şi laşi să fiarbă 2-3 mi­nute. Pentru a servi iei un platou încăpător, pui bucăţile de lipie cu tot cu sos şi deasupra frigăruile rumene şi apetisante.

Frigarui cu lipie in sos

Frigarui_cu_lipie_in_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.