Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru, chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper.
- 350 g carne tocată de mânzat, slabă
- 50 g pastramă condimentată
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de linguriţă coriandru
- 1 vârf de linguriţă chimion
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri maioneză cu ierburi aromatice
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute mic
- sare şi piper
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie împreună cu 1/2 căţel de usturoi, apoi lasă-l să se răcească. Pune într-un castron carnea tocată, adaugă uleiul aromat cu usturoi, pastrama tăiată foarte mărunt, coriandrul, chimionul, pătrunjelul tocat cu cuţitul împreună cu restul de usturoi şi ardeiul iute, gălbenuşul, sare şi piper, după gust.
Amestecă toate ingredientele şi frământă cu mâinile pentru a obţine o compoziţie omogenă. Formează biluţe din compoziţie şi înfige-le pe câte un băţ pentru frigărui. Alungeşte-le cu ajutorul mâinilor, dându-le forma de cilindru.
Pune frigăruile pe grătarul aşezat la distanţă mare de jar, întorcându-le frecvent pentru a se frige uniform. Serveşte-le imediat, cu maioneză deasupra.
Poţi prepara în casă maioneză cu ierburi aromatice, amestecând maioneza simplă cu cimbru, rozmarin, salvie şi măghiran tocate foarte mărunt.
Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată
Poftă bună!