Frigărui cu salsa de mango şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline.

Ingrediente:Frigărui cu salsa de mango şi roşii

pentru salsa

  • 300 g roşii
  • 1/2 mango
  • 3 cepe verzi
  • 1/2 legătură coriandru
  • 3 fire mentă
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru frigărui:

  • 1 dovlecel
  • 2  lămâi
  • 1  legătură ceapă verde
  • 800 g friptura de viţel
  • sare
  • piper
  • 2  linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Pentru salsa, se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se decojeşte fructul de mango şi se desprinde pulpa de pe sâmbure; se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa verde şi se taie ron­dele.

Se toacă frunzele de corian­dru şi de mentă. Intr-un castron se amestecă roşiile cu mango şi cea­pă verde; se adaugă verdeaţă, ghimbir, suc de lămâie şi ulei de măsline. Se condimentează din belşug cu sare şi piper.

Pentru frigărui, se taie bucăţele de dovlecel şi de lămâi. Se înde­părtează partea verde de la ceapă. Carnea se taie cuburi, se sărează, se piperează şi se amestecă împre­ună cu uleiul.

Pe frigărui de metal se înfig bu­căţile de carne alternând cu ceapă, dovlecei şi lămâie. Se aşază pe grătarul încins şi se frig pe fiecare parte câte cca 5 min. Se servesc cu salsa.

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.