Frigărui cu salsa de mango şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline.
pentru salsa
- 300 g roşii
- 1/2 mango
- 3 cepe verzi
- 1/2 legătură coriandru
- 3 fire mentă
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 lingură suc de lămâie
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
pentru frigărui:
- 1 dovlecel
- 2 lămâi
- 1 legătură ceapă verde
- 800 g friptura de viţel
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru salsa, se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se decojeşte fructul de mango şi se desprinde pulpa de pe sâmbure; se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele.
Se toacă frunzele de coriandru şi de mentă. Intr-un castron se amestecă roşiile cu mango şi ceapă verde; se adaugă verdeaţă, ghimbir, suc de lămâie şi ulei de măsline. Se condimentează din belşug cu sare şi piper.
Pentru frigărui, se taie bucăţele de dovlecel şi de lămâi. Se îndepărtează partea verde de la ceapă. Carnea se taie cuburi, se sărează, se piperează şi se amestecă împreună cu uleiul.
Pe frigărui de metal se înfig bucăţile de carne alternând cu ceapă, dovlecei şi lămâie. Se aşază pe grătarul încins şi se frig pe fiecare parte câte cca 5 min. Se servesc cu salsa.
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
Pofta buna!