Frigarui cu somon
PrinteazaFrigarui cu somon din: file de somon, rosii, ardei, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper.
- 500 g file de somon
- 16 roşii mici
- 8 ardei roşii sau 2 ardei iuţi
- 8 cepe mijlocii
- 2 lămâi
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de oregano
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi somonul de piele şi oase şi tăiaţi fileurile în pătrate cu latura de 4 cm. Puneţi bucăţile de peşte într-o cratiţă cu 4 linguri de ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, oregano şi usturoiul zdrobit. Lăsaţi să se macereze 1/2 oră.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o înjumătăţi, la fel procedaţi cu ardeii.
Infigeţi pe frigărui peştele, roşiile, ceapa, ardeii, săraţi uşor şi piperaţi.
Incălziţi 2 linguri de ulei pe un gril de fontă sau o cratiţă cu suprafaţă mare; aşezaţi frigăruile să se facă la foc potrivit.
Intoarceţi des pentru ca peştele şi legumele să nu rămână crude. Stropiţi des cu marinată.
Serviţi frigăruile cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!