Frigarui cu sos de piersici
PrinteazaFrigarui cu sos de piersici din: ceapa rosie, ulei de nuci de macademia, nuca de cocos, sos de peste, suc de mere, pasta de tomate, usturoi, piper, friptura de porc, piersici, unt topit, ardei iute, otet de vin de orez, ghimbir.
- 1 ceapa rosie, tocata
- 1/3 ceasca ulei de nuci de macadamia
- 1/3 ceasca de nuca de cocos
- 3 linguri de sos de peste
- 2 linguri suc de mere
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 catei de usturoi, tocat
- piper proaspat macinat
- 1 buc friptura de porc, cuburi
Ingrediente sos de piersici:
- 2 piersici, injumatatite, fara samburi
- ½ ceapa rosie, curatata si taiata
- 2 linguri de unt topit
- 1 ardei iute
- ½ ceasca de nuca de cocos
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ½ linguri de otet de vin de orez
- 2 lingurite sos de peste
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura de ghimbir, tocat
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Procesati la blender pana la omogenizare ceapa, ulei de nuci de macadamia, nuca de cocos, sos de peste, suc de mere, pasta de tomate, usturoi si piper negru proaspat macinat.
Puneti carnea de porc intr-un castron mare si turnati sosul din blender peste, apoi amestecati bine.
Dati la frigider cel putin 1 ora.
Incalziti gratarul. Ungeti piersicile si ceapa cu unt topit. Puneti apoi pe gratar impreuna cu ardeiul. Frigeti pe toate partile cateva minute.
Dati apoi la blender piersicile, ceapa, ardei iute, nuca de cocos, pasta de tomate, otet, sos de peste, usturoi, ghimbir si piper negru proaspat macinat pana la omogenizare.
Se toarna sosul intr-o cratita si se aduce la fierbere la foc mare. Se reduce focul la mediu si se fierbe timp de 5-10 minute. Incalziti din nou gratarul.
Infigeti carnea de porc pe betele de frigarui, frigeti pe fiecare parte pana se patrund. Ungeti mereu cu sos de piersici. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu sos.
Pofta buna!