Frigarui cu sos de piper
PrinteazaFrigarui cu sos de piper din: ardei, migdale, ceapa, rosii, stafide, seminte de susan, scortisoara, cuisoare, coriandru, anason, sare, piper, usturoi, untura, ciocolata, carne de curcan.
- 6 ardei iuti uscaţi
- 500 ml supă de găină
- 50 g migdale măcinate
- 3 cepe
- 200 g roşii
- 50 g stafide
- 3 linguri de seminţe de susan
- 1 tortilla câte un vârf de cutit de scorţişoară măcinată
- cuişoare
- seminţe de coriandru
- anason
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de untură
- 40 g glazură de ciocolată puţin amară
- 1 kg carne de curcan
Mod de preparare:
Pentru sos se zdrobesc ardeii iuţi şi se pun într-un vas, apoi se toarnă pe deasupra 250 ml de supă de găină clocotită. Se tasă să se întrepătrundă aromele 30 de minute.
Migdalele se bagă în blender, peste care se adaugă ardeii iuţi înmuiaţi şi supa. Cepele se curăţă şi se toacă mare. Roşiile se curăţă de coajă, se taie în sferturi şi se bagă şi ele în blender.
Se adaugă stafidele, 2 linguri de seminţe de susan, tortilla ruptă în bucăţi, scorţişoara, cuişoarele, coriandrul, anasonul, sarea, piperul şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Se pasează totul până rezultă o pastă omogenă.
Untura se topeşte într-o tigaie grea. Se toarnă pe deasupra ingredientele pasate şi se clocoteşte circa 5 minute, amestecând continuu.
Se adaugă restul supei de găină şi ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă în continuare. Sosul se clocoteşte la foc mic până se topeşte ciocolata, amestecându-se din când în când.
Pentru frigărui, carnea se taie în bucăţi potrivite pentru oîmbucătură, se sărează şi se piperează. Se aranjează pe beţe, apoi frigăruile se rumenesc pe toate părţile pe grătarul cu cărbuni aproximativ 10 minute.
Frigăruile se servesc cu sosul de piper şi ciocolată.
Frigarui cu sos de piper
Pofta buna!