Frigarui cu sos tzatziki
PrinteazaFrigarui cu sos tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, boia, sare, piper, ceapa, lamaie, ulei, castravere, usturoi, iaurt, branza.
- 2 catei de usturoi
- 500 g tocatura de miel
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
- 1/2 lingurita de boia iute de ardei
- sare
- piper macinat
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- ulei de masline
Pentru tzatziki:
- 1 castravete
- 4 catei de usturoi
- 500 g iaurt
- 150 g branza de vaci
- 1 lingurita de ulei de masline
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Cureti si presezi cateii de usturoi, apoi ii amesteci cu carnea tocata intr-o farfurie. Framanti un aluat neted cu o lingura de ulei de masline, o lingura de apa, ambele feluri de boia, sare si piper.
Cu mainile umede formezi 12 role mici de aproximativ 6 cm lungime. Cureti ceapa si o tai ca pentru ciorba. Tai lamaia felii, apoi le tai pe acestea la randul lor in patru.
Pui pe frigaruie alternariv 3 role de carne cu bucati de ceapa si lamaie. Incingi o tigaie, ungi frigaruile cu un pic de ulei si le prajesti injur de 10 minute sau poti sa le prajesti pe grill-ul uns cu ulei, schimband mai des pozitia.
Speli castravetele, il cureti si il razi intr-o farfurie, cu o razatoare de bucatarie. Presezi si zeama.
Cureti si pisezi usturoiul. Faci cu ulei de masline o crema din iaurt si branza de vaci. Imbini cu amestecul de castravete, dregi cu sare si piper si lasi sa se raceasca.
Servesti frigaruile cu tzatziki.
Pofta buna!