Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci
PrinteazaFrigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci din: vanata, dovlecel, ardei grasi (rosu, galben, verde), ceapa, rosii cherry, ciuperci, ketchup, ulei de masline, oregano, busuioc, boia (iute/dulce sau amestec), sare.
- 1 vanata subtire
- 1 dovlecel potrivit
- 3 ardei grasi (rosu, galben, verde)
- 2- 3 cepe mici
- 10 rosii cherry
- 3-4 ciuperci
- ketchup
Pentru marinata:
- 3-4 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu oregano
- 1/2 lingurita cu busuioc
- 1/2 lingurita cu boia (iute/dulce sau amestec)
- sare
Mod de preparare:
Spală vânata, dovlecelul, ardeii graşi şi taie-le în felii potrivite. Cu o periuţă fină, spală ciupercile şi taie-le pe jumătate. Pune toate legumele într-un castron de inox sau de ceramică (nu din plastic).
Prepară marinada din ingredientele enumerate şi toarn-o peste legume. Acoperă şi dă la rece măcar o jumătate de oră.
Pune legumele alternativ pe beţele de frigăruie şi aşază-le pe grătarul încins. Lasă-le până ce îşi schimbă culoarea şi serveşte-le stropite cu ketchup, alături de garnitură de orez.
Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci
Pofta buna!