Frigărui de curcan cu sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere.
- 4 cartofi mari
- sare
- 1 legătură de arpagic
- 200 g de smântână fermentată
- sucul de la o lămâie
- piper
- 700 g de piept de curcan
- 10 cepe mici
- 4 tulpini de sparanghel verde
- 100 g de felii subţiri de salami
- 1 linguriţă de cimbru
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriţă de miere
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi cartofii, săraţi-i şi înfăşura- ţi-i pe fiecare în parte în folie de aluminiu. Lăsaţi-i cca. 50 de minute la cuptor. Pentru sos, tăiaţi arpagicul inele subţiri. Amesteca- ţi-l cu smântână şi sucul de lămâie, apoi condimentaţi cu sare şi piper.
Spălaţi pieptul de curcan, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l cuburi potrivite. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în jumătate.
Pregătiţi sparanghelul, îndepărtaţi-i capetele lemnoase, apoi tăiaţi-l bucăţi. Infigeţi pe rând ceapa, carnea, sparanghelul şi feliile de salami în ţepuşele de lemn spălate anterior.
Pentru uleiul aromat, amestecaţi cimbrul cu uleiul, mierea, sarea şi piperul. Ungeţi frigăruile cu acest ulei şi prăjiţi-le într-o tigaie cca. 8 minute. Serviţi-le alături de cartofii la cuptor şi de sosul de smântână. Ornaţi cum doriţi.
Frigărui de curcan cu sparanghel
Poftă bună!