Frigarui cu cuscus si creveti
PrinteazaFrigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel, creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si chimen.
Ingrediente:
- 250 g cuşcuş (instant)
- 2 roşii
- 1 dovlecel
- 400 g creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap)
- 12 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 50 ml supă de legume
- chimen măcinat
Mod de preparare:
Cuşcuşul se lasă să se înmoaie în apă rece, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă roşiile şi dovlecelul.
Roşiile se taie sferturi şi se curăţă de seminţe; pulpa se taie cuburi, la fel ca pulpa de dovlecel.
curăţă usturoiul. spală lămâile cu apă fierbinte şi se taie bucăţi. înfig pe ţepuşe de lemn creveţii, alternându-i cu căţei de usturoi şi felii de lămâie; se sărează şi se piperează. Se ung cu 2 linguri de ulei de măsline.
Frigăruile se aşază pe grătarul încins şi se frig pe fiecare parte cca 3 min. Restul de ulei se încinge într-o tigaie şi se prăjesc legumele cca 4 min.
toarnă supa şi se adaugă cuşcuşul; se încălzeşte.
condimentează cu sare, piper, chimen şi eventual fâşii de mentă. aşază cuşcuşul în boluri şi se serveşte cu frigărui.
Frigarui cu cuscus si creveti
Pofta buna!