Frigărui de ardei şi vinete
PrinteazaO reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata, ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice si sare grunjoasa.
- 1 ardei gras roşu
- 1 vânătă
- 4 fire ceapă verde mai mari
- 2 felii de pâine cu mălai
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- ierburi aromatice mixte
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Spală şi îndepărtează capetele de la vânătă. Taie-o felii subţiri, pune-le într-o strecurătoare şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar, apoi frige-le pe grătar. Spală ardeiul, îndepărtează-i seminţele, apoi taie-1 pătrate şi opăreşte-le 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare.
Indepărtează rădăcina şi frunzele verzi ale cepei, apoi taie-o sferturi. Taie pâinea mai întâi bastonaşe, apoi cubuleţe. Montează frigăruile, alternând legumele cu bucăţelele de pâine. Feliile de vinete se pliază când le pui pe beţele de frigărui.
Frige frigăruile 5 minute pe grătar, apoi stropeşte-le cu ulei de măsline şi presară-le cu ierburi aromatice şi sare grunjoasă, după gust.
Varinate: Poţi prepara şi o altă o variantă a acestui fel de mâncare: taie toate legumele cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie, începând cu ceapa, adăugând apoi ardeiul şi, la sfârşit, vânătă. Sărează şi ţine legumele pe foc până când se înmoaie. Adaugă ierburile aromatice tocate şi serveşte legumele pe felii de pâine prăjită.
Frigărui de ardei şi vinete
Poftă bună!