Frigarui de berbecut cu salata
PrinteazaFrigarui de berbecut cu salata din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, usturoi, otet, zahar, iaurt, salata verde.
- 500 g pulpe de berbecut tocata
- 1 ceapa rasa
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 linguri miere
- 1 lingura cu varf de menta tocata
- 1 lingura bulion
- sare
- piper
- 2 linguri cumin
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 2 lingurite pasta de harissa
- ulei
Pentru sos:
- 1 legatura ridichi
- 1 ceapa rosie curatata si rasa
- 1 catel de usturoi decojit si pisat
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingurita zahar fin
- 150 g iaurt
Mod de preparare:
Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, miere, mentă, bulion, sare şi piper. Cuminul şi coriandrul se pisează împreună în acelaşi mojar şi se adaugă la carne, împreună cu pasta harissa; se frământă.
Se împarte compoziţia în 8-12 porţii egale şi, cu mâinile umede, se învelesc ţepuşele de frigărui într-un strat gros de pastă de carne; se presează bine.
Frigăruile kebap se frig într-o tigaie-grill unsă cu ulei cca 10 minute, de jur-împrejur. Apoi se aşază pe grătarul de exterior, pe cărbunii mediu încinşi şi se mai frig 12 minute, întorcându-se la fiecare 2 minute.
Se amestecă ridichile rase cu ceapa şi usturoiul tocate. Se dizolvă zahărul în oţet, se înglobează iaurtul, bătând cu telul şi se toarnă peste ridichi; se sărează, se piperează, se amestecă şi se dă la frigider.
Frigăruile se servesc cu salată verde şi sos de ridichi.
Pofta buna!