Frigarui de berbecut cu salata

Printeaza

Frigarui de berbecut cu salata din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, usturoi, otet, zahar, iaurt, salata verde.

Ingrediente:Frigarui de berbecut cu salata

  • 500 g pulpe de berbecut tocata
  • 1 ceapa rasa
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cu varf de menta tocata
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cumin
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 2 lingurite pasta de harissa
  • ulei

Pentru sos:

  • 1 legatura ridichi
  • 1 ceapa rosie curatata si rasa
  • 1 catel de usturoi decojit si pisat
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 1 lingurita zahar fin
  • 150 g iaurt

 

Mod de preparare:

Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, miere, mentă, bulion, sare şi piper. Cuminul şi coriandrul se pisează împreună în acelaşi mojar şi se adaugă la carne, împreună cu pasta harissa; se frământă.

Se împarte compoziţia în 8-12 porţii egale şi, cu mâinile umede, se învelesc ţepuşele de frigărui într-un strat gros de pastă de carne; se presează bine.

Frigăruile kebap se frig într-o tigaie-grill unsă cu ulei cca 10 minute, de jur-împrejur. Apoi se aşază pe grătarul de exterior, pe cărbunii mediu încinşi şi se mai frig 12 minute, întorcându-se la fiecare 2 minute.

Se amestecă ridichile rase cu ceapa şi usturoiul tocate. Se dizolvă zahărul în oţet, se înglobează iaurtul, bătând cu telul şi se toarnă peste ridichi; se sărează, se piperează, se amestecă şi se dă la frigider.

Frigăruile se servesc cu salată verde şi sos de ridichi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.