Frigarui de carnaciori cu bacon si fleica
PrinteazaFrigarui de carnaciori cu bacon si fleica din: carnaciori picanti, bacon, fleica, vin rosu, ceapa, usturoi, cimbru, boabe de piper, sare, piper.
- 200 g carnaciori picanti (de bere)
- 150 g bacon feliat
- 300 g fleica
- 1 cana cu vin rosu
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingurita cu cimbru
- 10 boabe de piper
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Pune fleica la marinat în vin, adăugând ceapa tăiată mare, usturoiul feliat, boabele de piper, sare şi cimbru. Lasă la rece două ore, apoi potriveşte bucăţile.
Inveleşte bucăţile de carne şi cârnăcior în bacon, apoi înfige-le pe frigărui: felie de bacon întreagă, mai din margine, un pacheţel cu carne, iar felie de bacon (aceeaşi, ca o spirală), un alt pacheţel (de data asta cu cârnăcior) şi din nou învelişul din spirala de bacon.
Ţine-le pe grătarul încins până ce se rumenesc, având grijă să le întorci pe o parte şi pe alta. Seveşte-le cu piure sau cartofi prăjiţi, cu salată şi nişte vin roşu.
Frigarui de carnaciori cu bacon si fleica
Pofta buna!