Frigarui de carne cu orez
PrinteazaFrigarui de carne cu orez din: carne de vita, slanina de porc, ardei, fenicul, orez brun, ulei de masline, patrunjel, rosii uscate, ceapa, usturoi, lamaie, salata verde, rosii, sare, piper.
- 400 g carne de vită
- 300 g slănină de porc cu şorici
- doi ardei graşi
- un fenicul
- 150 g orez brun
- 100 ml ulei de măsline
- o legătură de pătrunjel
- 3 roşii uscate in ulei
- o ceapă albă
- 5 căţei de usturoi
- o lămâie
- o salată verde
- 4 roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie cubuieţe şi se pune într-un bol. Se presară cu patru căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare, piper şi pătrunjel.
Se adaugă puţin ulei, câteva felii de fenicul şi ceapă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum o oră. Slănina de porc se taie cubuieţe de aceeaşi mărime ca şi cele de vită.
Se udă cu apă frigărui de lemn, se începe realizarea frigăruilor, alternând cuburi de came cu ardei şi slănină condimentată, se aşază pe un grătar şi se frig până ce carnea de vită poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Orezul brun se pune la înmuiat 30 de minute în apă călduţă, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare până se înmoaie.
Roşiile uscate se pasează cu un blender împreună cu un căţel de usturoi, fenicul călit în ulei, sare, piper şi suc de lămâie.
Se pune un sfert din sos peste orezul fiert, se amestecă, se serveşte alături de frigărui şi restul de sos.
Frigarui de carne cu orez
Pofta buna!