Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola
PrinteazaO reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper.
- 20 cartofi noi potriviţi
- 1 ceapă
- 150 g gorgonzola picantă
- 50 ml lapte
- 30 g unt
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un şervet de bucătărie, apoi fierbe-i întregi, cu coajă, în apă cu o linguriţă de sare. Când sunt fierţi (fără a se sfărâma însă) scurge-i şi transferă-i în apă rece cu gheaţă.
Curăţă ceapa de coajă, taie-o în patru şi opăreşte-o 1 minut, apoi scurge-o. Taie cartofii fierţi rondele. Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând rondelele de cartofi cu bucăţi de ceapă.
Pune frigăruile pe grătarul aşezat la 8 cm faţă de jar şi frige-le câte 5 minute pe fiecare parte, apoi aranjează-le pe farfurii. Incălzeşte puţin laptele, la foc mic, încorporează gorgonzola tăiată bucăţele foarte mici şi lasă pe foc, amestecând frecvent cu o furculiţă, până când se topeşte brânza.
Pune compoziţia în blender, adaugă untul, un praf de nucşoară, sare şi piper, după gust şi mixează. Toarnă sosul obţinut peste frigăruile calde şi serveşte-le imediat.
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola
Poftă bună!