Frigarui de cartofi si creveti
PrinteazaFrigarui de cartofi si creveti din: cartofi, sare, creveti, salvie, costita, ulei de unt, piper, tepuse de lemn.
- 12 cartofi mici, ce rămân tari la fiert
- sare
- 12 creveţi decorticaţi
- 12 frunze de salvie
- 12 felii de costiţă
- 20 g ulei de unt
- piper
- 4 ţepuşe de lemn
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă în apă cu sare, apoi se scurg, se trec prin jet de apă rece, se lasă la răcit şi se cojesc.
Se înfăşoară câte o frunză de salvieîn jurul creveţilor şi o felie de costiţă în jurul cartofilor. Se înfig alternativ pe ţepuşă câte 3 creveţi şi 3 cartofi.
Se încinge uleiul de unt într-o tigaie şi se prăjesc frigăruile câte 8 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare şi piper şi se servesc.
Pofta buna!