Frigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii
PrinteazaFrigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii din: carne tocată de porc, zeamă de lămâie, ulei de măsline, usturoi, oregano sau cimbru, ceapa, sos de rosii, mini baghete sau aluat, caşcaval, busuioc.
- 300 g carne tocată de porc
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă zahăr tos
- 1 lingură oregano sau cimbru, mărunt
- 2 cepe, tocate mărunt
- 350 g sos de roşii
- 4 mini baghete sau aluat
- 100 g caşcaval, răzuit
- busuioc pentru ornat, opţional
Mod de preparare:
Combină carhea cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei, usturoiul, zahărul tos şi oregano şi lasă să stea deoparte 10- min, pentru ca aromele să se dezvolte. Modelează chifteluţe şi înfige-le pe ţepuşe.
Incinge uleiul rămas şi rumeneşte ceapa 10 min. Stinge cu sosui de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic 5 min.
Incinge grătarul la temperatură potrivită şi frige frigăruile 15-20 min, întorcând frecvent pentru a se pătrunde uniform.
Intre timp, coace mini baghetele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Taie-le în două, unge cu sos de roşii şi adaugă chifteluţe fripte. Presară caşcaval şi ornează cu busuioc.
Frigarui de chiftelute cu oregano si sos de rosii
Pofta buna!
Uite, o sa incerc si eu frigaruile astea!