Frigărui de cod
PrinteazaFrigărui de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei.
- 3 fileuri de cod
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 fir de praz
- 1 lingurita cu piper in 4 culori
- 1 ceapa rosie
- 1 bucata de ardei iute
- 1 lingura patrunjel
- 1 lingura marar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui într-un castron. Macini piper deasupra, torni zeama de lămâie şi sosul de soia şi laşi amestecul la rece, acoperit, timp de o oră. După ce a stat la marinat, scurgi peştele şi înşiri bucăţile pe beţe de frigărui, ţinute în prealabil în apă, alternând cu felii de praz.
Pui frigăruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Laşi 2-3 minute pe fiecare parte şi întorci cu grijă. Dacă se lipeşte de grătar carnea, o dezlipeşti cu o paletă.
Pentru garnitură, feliezi legumele cât mai subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâie, proaspăt stors. Pui garnitura pe un platou şi aşezi deasupra frigăruile fierbinţi. Serveşti frigăruile imediat, presărate cu pătrunjel.
Frigărui de cod
Pofta buna!
Bune frigaruile astea