Frigarui de creveti cu ardei

Printeaza

Frigarui de creveti cu ardei din: creveti, ardei, ceapa, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ardei, ceapa, ulei.

Ingrediente:Frigarui de creveti cu ardei

  • 4-5 creveţi mari de persoană
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă

Pentru marinada:

  • 1/4 cană sos de soia (preferabil cu conţinut redus de sodiu)
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriţă ardei iute, tocat mărunt (fără sâmburi)
  • 4 fire ceapă verde, tocate mărunt
  • 1 linguriţă ulei de susan

 

Mod de preparare:

Preparaţi marinata amestecând bine ingredientele. Tăiaţi ardeiul în bucăţi şi ceapa în sferturi, desfăcând foile mari. Puneţi creveţii, ardeii şi ceapa în marinată, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi la frigider cca 1 oră.

Alternaţi pe frigărui bucăţi de ardei, felii de ceapă şi creveţi. Puneţi pe grătar şi lăsaţi să se frigă 4-5 min, întorcând o dată.

Serviţi imediat, eventual cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.