Frigarui de creveti cu ardei
PrinteazaFrigarui de creveti cu ardei din: creveti, ardei, ceapa, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ardei, ceapa, ulei.
- 4-5 creveţi mari de persoană
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
Pentru marinada:
- 1/4 cană sos de soia (preferabil cu conţinut redus de sodiu)
- 1 linguriţă zahăr brun
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras
- 1 linguriţă ardei iute, tocat mărunt (fără sâmburi)
- 4 fire ceapă verde, tocate mărunt
- 1 linguriţă ulei de susan
Mod de preparare:
Preparaţi marinata amestecând bine ingredientele. Tăiaţi ardeiul în bucăţi şi ceapa în sferturi, desfăcând foile mari. Puneţi creveţii, ardeii şi ceapa în marinată, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi la frigider cca 1 oră.
Alternaţi pe frigărui bucăţi de ardei, felii de ceapă şi creveţi. Puneţi pe grătar şi lăsaţi să se frigă 4-5 min, întorcând o dată.
Serviţi imediat, eventual cu garnitură de orez.
Pofta buna!