Frigărui de creveţi cu ierburi

Printeaza

Frigărui de creveţi cu ierburi din: creveti, ulei de masline, lamai,coniac, usturoi, piper alb, marar verde, ierburi aromatice, salata verde.

Frigarui_de_creveti_cu_ierburi

Frigărui de creveţi cu ierburi

Ingrediente:

  • 20 de cozi de creveti (5 / portie) decorticati

pentru sosul de marinare:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lamai (1 feliata si 1 pentru zeama)
  • 50 ml coniac
  • 4 catei de usturoi
  • piper alb macinat

pentru servit:

  • 1 lingura marar verde tocat fin
  • 1 lingurita ierburi aromatice uscate
  • 2-3 foi de salata verde

 

Mod de preparare:

Speli creveţii sub jet de apă rece, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi aşezi într-un castron. Separat, amesteci coniacul, zeama şi feliile de lămâie, puţin piper alb, ulei de măsline şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Torni sosul obţinut peste creveţi, acoperi vasul cu folie alimentară şi îl laşi la frigider, aproximativ 60 de minute.

Infigi creveţii pe beţigaşe de bambus (câte 5 bucăţi pentru fiecare porţie) şi îi frigi pe grătarul bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Aşezi frigăruile pe frunze de salată verde, le decorezi cu mărar verde tocat, amestecat cu ierburi aromatice.

Frigărui de creveţi cu ierburi

Frigarui_de_creveti_cu_ierburi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.