Frigărui de creveţi cu ierburi
PrinteazaFrigărui de creveţi cu ierburi din: creveti, ulei de masline, lamai,coniac, usturoi, piper alb, marar verde, ierburi aromatice, salata verde.
Ingrediente:
- 20 de cozi de creveti (5 / portie) decorticati
pentru sosul de marinare:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lamai (1 feliata si 1 pentru zeama)
- 50 ml coniac
- 4 catei de usturoi
- piper alb macinat
pentru servit:
- 1 lingura marar verde tocat fin
- 1 lingurita ierburi aromatice uscate
- 2-3 foi de salata verde
Mod de preparare:
Speli creveţii sub jet de apă rece, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi aşezi într-un castron. Separat, amesteci coniacul, zeama şi feliile de lămâie, puţin piper alb, ulei de măsline şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Torni sosul obţinut peste creveţi, acoperi vasul cu folie alimentară şi îl laşi la frigider, aproximativ 60 de minute.
Infigi creveţii pe beţigaşe de bambus (câte 5 bucăţi pentru fiecare porţie) şi îi frigi pe grătarul bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Aşezi frigăruile pe frunze de salată verde, le decorezi cu mărar verde tocat, amestecat cu ierburi aromatice.
Frigărui de creveţi cu ierburi
Pofta buna!