Frigarui de creveti cu miere si busuioc
PrinteazaFrigarui de creveti cu miere si busuioc din: creveti, sos de soia, miere, bere neagra, zeama de lamaie, boia ite, busuioc.
- 300 g creveti decorticati
- 2 linguri cu sos de soia
- 1 lingura cu miere
- 100 ml bere neagra
- zeama de lamaie
- boia iute
- busuioc
Mod de preparare:
Spală creveţii în apă rece şi lasă-i la scurs într-o sită. Amestecă sosul de soia cu mierea, adaugă berea neagră (ori bere blondă sau vin), zeamă de lămâie după gust, apoi presară boia iute şi câteva frunze de busuioc uscat. Toarnă marinata într-o pungă şi adaugă creveţii.
Leagă punga şi amestecă bine creveţii în sos. Lasă la marinat, în frigider, 3-4 ore. Pune pe beţe de frigăruie câte cinci creveţi şi frige-i pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte. Serveşte-i cu salată verde şi lămâie, iar dacă vrei garnitură, orezul cu parmezan este o alegere bună.
Frigarui de creveti cu miere si busuioc
Pofta buna!