Frigarui de creveti cu miere
PrinteazaFrigarui de creveti cu miere din: creveti, boabe de ienupar, miere, vin, otet, gin, piper, unt, lamaie, tepuse de lemn.
- 24 cozi de creveţi giganţi
- 3 linguriţe de boabe de ienupăr
- 3 linguriţe de miere lichidă
- 6 linguri de vin alb sec
- 3 linguriţe de oţet de vin alb
- 3 linguri de gin
- piper alb
- 6 linguri de unt
- 2 lămâi netratate
- ţepuşe de lemn
Mod de preparare:
Se înfig câte 3 cozi de creveţi pe câte o ţepuşă, care se aşează apoi pe un platou. Se zdrobesc boabele de ienupăr cu cuţitul şi se amestecă cu mierea, oţetul, vinul alb, ginul şi piperul alb.
Creveţii se stropesc cu marinadă şi se lasă circa 30 de minute să se pătrundă, întorcând ţepuşele o dată. Se topeşte untul într-o tigaie.
Se lasă puţin frigăruile de creveţi să se zvânte pe un prosop de hârtie, după care se prăjesc pe ambele părţi câte 5 minute. La final, frigăruile se aranjează pe un platou şi se servesc cu bucăţi de lămâie.
Pofta buna!