Frigarui de creveti marinati cu orez
PrinteazaFrigarui de creveti marinati cu orez din: coaja de limeta, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, usturoi, sare, piper, creveti, orez.
- coaja de la 1 limeta
- 3 linguri de ulei de masline
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1 lingura coriandru proaspat tocat
- 1 cățel de usturoi, tocat
- ¾ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 32 creveți, decorticati
- orez, pentru servire
- bețișoare de lemn, înmuiate în apă timp de cel puțin 30 de minute
Mod de preparare:
Se înmoaie 8 frigarui în apă timp de cel puțin 30 de minute.
Într-un vas puțin adânc se combină coaja de limeta, ulei de măsline, suc de lămâie, coriandru tocat si usturoi, sare și piper negru. Amestecati bine.
Adaugati creveții si se lasa la marinat 10 minute.
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare. Infigeti crevetii pe frigarui si ungeti cu sos. Asezati pe gratar si gatiti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Serviti cu orez.
Pofta buna!