Frigarui de creveti picante si aromate
PrinteazaFrigarui de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie.
- 24 creveti mari (curatate si decorticate)
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- sare de mare
- 1-2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Se spală creveţii, se şterg şi se înfig pe 8 beţişoare. Se curăţă usturoiul şi se toacă. Se taie ardeiul în două, pe lung, se curăţă de pieliţe şi seminţe, iar pulpa se toacă.
Se amestecă împreună cu usturoi, coajă de lămâie şi ulei; se ung creveţii cu această compoziţie, folosind o pensulă.
Se sărează şi se frig pe grătar 4-5 min., întorcân- du-se o dată. Se iau creveţii de pe grătar şi se aşază pe un platou; se stropesc cu suc de lămâie.
Frigarui de creveti picante si aromate
Pofta buna!
Frigaruile de creveti trebuie sa le incerc neaparat