Frigarui de creveti si scoici

Printeaza

Frigarui de creveti si scoici din: creveţi mari, carne de scoici Saint-Jacques, ceapa rosie, usturoi, smatnana lichida.

Friaguri_de_creveti_si_scoici

Ingrediente:

  • 200 g creveţi mari
  • 100 g carne de scoici Saint-Jacques
  • 3 cepe rosii
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml smântână lichidă

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul. Le tai în bucăţi mari şi le mărunţeşti în blender. Adaugi smântână şi mixezi din nou, până obţii un sos omogen.

Amesteci sosul cu fructele de mare, acoperi vasul şi le laşi în frigider până a doua zi. A doua zi, înfigi în beţe pentru frigărui creveţi, interca- lându-i cu scoici sau le pui pe beţe diferite, după preferinţă.

Ambalezi frigăruile cu tot cu sos, în cutii de plastic închise cu capac şi le iei cu tine la grătar, în lada frigorifică.

Incingi grătarul nu foarte tare şi frigi creveţii şi scoicile, în timp ce se frig pe o parte, pe cealaltă le ungi cu sosul în care au fost marinate, folosind o pensulă.

Serveşti frigăruile simple sau cu garnitură de orez şi cu sferturi de lămâie, pentru ca fiecare să-şi asezoneze frigă­ruile după gust.

Frigarui de creveti si scoici

Friaguri_de_creveti_si_scoici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.