Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată
PrinteazaFrigărui de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii cherry, ceapa rosie si ulei.
- 200 ml iaurt
- zeama de la 1/2 lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati
- cate 1/2 lingurita pudra de curry si boia iute
- 1 lingurita de ghimbir, ras
- 1/2 legatura mica de coriandru, taiat grosier
- 200 g creveti mari proaspeti, decorticati
- 250 g de orez basmati
- 1/2 castravete, curatat de seminte si feliat
- 200 g de rosii cherry, taiate in jumatati
- 1 ceapa mica rosie, taiata fin in jumatati de rondele
- 1/2 lingura de ulei
Mod de preparare:
Răstoarnă jumătate din cantitatea de iaurt într-un bol. Adaugă zeama de lime, condimentele, ghimbirul şi 1 lingură de coriandru.
Asezonează, amestecă bine ingredientele şi apoi adaugă creveţii.Găteşte orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amestecă roşiile, castravetele, ceapa şi puţină sare.
Infige creveţii pe ţepuşe metalice. Incinge uleiul într-o tigaie-grill sau într-o tigaie mare.
Prăjeşte atât creveţii de pe frigărui, cât şi pe ceilalţi timp de 1 minut pe fiecare parte sau până devin opaci.
Serveşte salata cu frigăruile de creveţi, cu orezul rămas şi cu iaurt, alături de bucăţile de lime, presarand coriandru.
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată
Pofta buna!