Frigarui de crochete de peste
PrinteazaFrigarui de crochete de peste din: crochete de peste, unt, piersici, ceapa, usturoi, ulei, ketchup, patrunjel, crema de branza, lapte, lamaie, sare, piper, zahar, roinita.
- 15 crochete de peşte
- unt pentru prăjit
- 12 jumătăţi de piersici din conservă
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 3 linguri de ulei
- 200 ml ketchup de roşii
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
- 100 g cremă grasă de brânză
- 2-3 linguri de lapte
- coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie netratată
- sare
- piper
- zahăr
- roiniţă
Mod de preparare:
Crochetele de peşte se taie în bucăţi de circa 3 cm lungime şi se rumenesc într-o tigaie în unt încins. Piersicile se taie felii şi se înşiră alternativ pe frigărui împreună cu peştele.
Pentru sosul picant se călesc în ulei ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă ketchupul şi pătrunjelul.
Pentru sosul de brânză se amestecă brânza cu laptele, cu coaja şi cu zeama de lămâie. Se asezonează cu sare, piper şi zahăr, apoi se aromatizează cu puţină roinită tocată mărunt.
Frigarui de crochete de peste
Pofta buna!