Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei
PrinteazaFrigarui de curcan cu cartofi si dovlecei din: cartofi roşii, piept de curcan, dovlecei, usturoi, ulei de măsline, ardei graşi roşii, migdale, ceapa, usturoi, mentă, suc de lămâie.
Ingrediente pentru frigărui:
- 2 kg cartofi roşii
- 800 g file de piept de curcan
- 600 g dovlecei
- 2 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
Ingrediente pentru sos:
- 400 g ardei graşi roşii, copţi
- 80 g migdale tocate
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri mentă tocată
- 4 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă 20 min, într-o cantitate mare de apă cu sare. Pentru sos, se prăjesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se pasează ardeii copţi cu mentă, migdale, ceapă, usturoi, suc de lămâie, sare şi piper; se acoperă.
Se scurg cartofii, se lasă să se răcorească şi se decojesc. Carnea se taie cuburi. Dovleceii se taie felii mai groase. Pe ţepuşe de lemn înmuiate în apă se înţeapă cuburi de curcan, alternând cu cartofi şi dovlecei. Se aşază pe o tavă unsă.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se amestecă usturoiul pisat cu uleiul. Se ung frigăruile cu acest amestec, se sărează şi se piperează. Se coc 10 min. şi se servesc cu sosul de ardei gras.
Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei
Pofta buna!