Frigarui de curcan cu dovlecel si ardei gras
PrinteazaFrigarui de curcan cu dovlecel si ardei gras din: pulpă de curcan fără piele şi os, ardei diferit coloraţi, zucchini mici, ceapă roşie si alba, sare, piper, condimente pentru carnea de pasăre, ghimbir, coniac, turmeric, ulei.
Ingrediente:
- 400 g pulpă de curcan fără piele şi os
- 3 ardei diferit coloraţi
- 2 zucchini mici
- 1 ceapă roşie
- 1 ceapă albă
- sare
- piper
- condimente pentru carnea de pasăre
Pentru marinată:
- 1 bucată ghimbir de circa 2 cm
- 2 linguri coniac
- 1 vârf de cuţit turmeric
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi. Cureţi ghimbirul şi îl razi fin, după care îl amesteci împreună Cu uleiul, coniacul, puţină sare şi turmericul.
Treci cuburile de carne prin acest amestec şi le păstrezi 2 ore în frigider. Pui beţele pentru frigărui în apă. Cureţi ceapa şi ardeii şi le tai în fâşii mai mari. Speli zucchini şi îi tai în rondele groase de 5 mm.
In beţele de bambus pentru frigărui, înfigi bucăţi de carne alternând cu legume şi presari frigăruile cu condimente pentru carne de pasăre.
Le frigi câte 4-5 minute pe fiecare parte, le sărezi la sfârşit sau laşi la latitudinea mesenilor câtă sare să-şi adauge. Le serveşti calde, de preferinţă cu un sos.
Frigarui de curcan cu dovlecel si ardei gras
Pofta buna!