Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata
PrinteazaFrigarui de fructe cu mousse de ciocolata din: gelartina, ciocolata, frisca, brandy de cirese, oua, capsuni, afine, kiwi, roinita.
- 2 foi de gelatină albă
- 100 g ciocolată albă
- 200 ml frişca
- 2 linguri de brandy de cireşe
- 2 albuşuri
- 250 g căpşuni
- 100 g afine
- 1 kiwi
- roinită
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă reqe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se dizolvă impreună cu 2 linguri de frişca la bain-marie, ames tecând continuu.
Gelatina se toarnă peste ciocolată, se amestecă şi se lasă la răcit. Imediat ce ciocolata începe să se lege, se bate şi restul de frişcă şi se amestecă cu brandy-ul de cireşe, apoi se integrează în compoziţia cu ciocolată. Se bat şi albuşurile şi se adaugă la compoziţie.
Mousse-ul se toarnă in castronaşe şi se pune la rece.
Pentru frigărui se spală fructele şi se lasă la scurs, căpşunile se curăţă de codiţe şi se taie în două (dacă sunt prea mari). Se curăţă kiwiul şi se taie în felii groase, apoi acestea se taie la rândul lor în jumătate.
Fructele se înşiră alternativ pe ţepuşe mici, iar şirul se încheie cu câte o frunzuliţă spălată de roiniţă. Frigăruile se servesc alături de mousse.
Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata
Pofta buna!