Frigarui de fructe cu zabaione
PrinteazaFrigarui de fructe cu zabaione din: zahar brun, unt, mar, ananas, oua, zahar, Campari, ulei, hartie de copt.
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriţă de unt
- 1 măr
- cca 1/4 ananas proaspăt
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de Campari
- ulei
- hârtie de copt
Mod de preparare:
Zahărul brun se caramelizează într-o tigaie, se adaugă untul şi se amestecă. Se curăţă mărul, se scot sâmburii şi se taieîn felii nu prea subţiri. Feliile se scufundăîn caramel, apoi se scot din tigaie şi se lasă la uscat pe o foaie de copt unsă cu ulei.
Se curăţă ananasul, se taie felii şi se pune pe ţepuşă alternativ cu bucăţile de mere.
Se prepară la bain-marie un zabaione din gălbenuş, zahăr şi Campari. Frigăruile se servescîmpreună cu acesta.
Frigarui de fructe cu zabaione
Pofta buna!