Frigarui de fructe
PrinteazaO retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei, ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si menta.
- o jumătate de pepene roşu
- 500 g caise
- 500 g struguri negri
- 200 g ciocolată neagră
- 100 îmi frişcă lichidă
- 100 g iaurt
- o lămîie
- 100 ml rom
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- un vîrf de linguriţă de pudră de scorţişoară
- mentă
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la bain-marie. Cînd a devenit lichidă se adaugă frişca, se ia de pe foc şi se amestecă bine cu un tel.
Se lasă să se răcească pînă cînd devine călduţă, se adaugă iaurtul şi se amestecă. Pepenele roşu se taie cuburi, se curăţă de seminţe pe cît posibil şi se pune într-un vas înalt.
Se adaugă caisele spălate şi curăţate de sîmburi, strugurii tăiaţi în jumătăţi şi curăţaţi de sîmburi. Se toarnă deasupra romul şi sucul de lămîie, se adaugă zahărul vanilinat şi pudra de scorţişoară, se amestecă şi se lasă să stea 30 de minute la rece.
Se înfig apoi alternativ pe frigărui de lemn şi se servesc cu sosul de ciocolată şi iaurtul călduţ sau rece. In sosul de ciocolata si iaurt se mai poate adauga si menta tocata marunt.
Poftă bună!