Frigarui de iepure cu masline verzi

Printeaza

Frigarui de iepure cu masline verzi din: file de iepure, cimbru, sherry, sare, piper, portocale, otet, ulei, masline.

Ingrediente:Frigarui de iepure cu masline verzi

  • 500 g file de iepure
  • 1 fir de cimbru
  • 5 linguri de sherry sec
  • sare
  • piper
  • 3 portocale
  • 2 linguri de oţet de sherry
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 20 măsline verzi
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se taie fileul de iepure cubuleţe.

Se spală cimbrul, se usucă şl se aleg doar frunzuliţele. Cimbrul se amestecă cu sherry-ul şi cu cubuleţele de carne. Totul se sărează, se piperează şi se lasă puţin la marinat.

Intre timp se curăţă portocalele de coajă şi se taie fâşii cu un cuţit bine ascuţit. Fâşiile se amestecă mai apoi cu oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul.

Se înşiră carnea şi măsline pe frigăruile din lemn umezite în prealabil. Frigăruile se rumenesc circa 5 minute pe toate părţile pe grătar sau într-o tigaie cu ulei.

Se stropesc cu sosul de portocale şi se servesc imediat alături de bucăţile întregi de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.