Frigarui de iepure cu masline
PrinteazaFrigarui de iepure cu masline din: file de iepure, cimbru, sherry, sare, piper, portocale, otet, ulei, masline.
- 500 g file de iepure
- 1 fir de cimbru
- 5 linguri de sherry sec
- sare
- piper
- 3 portocale
- 2 linguri de oţet de sherry
- 4 linguri de ulei de măsline
- 12-24 măsline verzi
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se taie fileul de iepure cubuleţe. Se spală cimbrul, se usucă şl se aleg doar frunzuliţele.
Cimbrul se amestecă cu sherry-ul şi cu cubuleţele de carne. Totul se sărează, se piperează şi se lasă puţin la marinat.
Intre timp se curăţă portocalele de coajă şi se taie fâşii cu un cuţit bine ascuţit. Fâşiile se amestecă mai apoi cu oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul.
Se înşiră carnea şi măsline pe frigăruile din lemn umezite în prealabil. Frigăruile se rumenesc circa 5 minute pe toate părţile pe grătar sau într-o tigaie cu ulei.
Se stropesc cu sosul de portocale şi se servesc imediat alături de bucăţile întregi de portocală.
Frigarui de iepure cu masline
Pofta buna!