Frigarui de legume cu branza telemea sau cascaval
PrinteazaFrigarui de legume cu branza telemea sau cascaval din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, conopida, sare, cascaval, foi de dafin, slanina afumata, apa.
- 4-6 vinete
- 4 dovlecei
- 6 rosii
- 4 ardei
- 1 conopida
- sare
- 300 g cascaval sau telemea sarata
- 20 foi de dafin
- 200g slanina afumata
- 1 ceapa de apa sau ceapa verde
Mod de preparare:
Spalati legumele sub jet de apa, uscati in servetele; curatati coaja alba a dovleceilor; curatati conopida, desfaceti in buchete mici, puneti sa fiarba in apa cu sare pentru 10 minute, scurgeti apa si lasati sa se raceasca. Taiati felii pe lung vinetele si dovleceii, scoateti semintele, taiati romburi mici fiecare felie.
Puneti legumele sa se friga intr-o tigaie de teflon pentru 5-6 minute, miscati cratita, lasati sa se rumeneasca la foc potrivit.
Scoateti intr-un castron adanc. Spalati si taiati felii mici ardeii si rosiile, slanina si ceapa. Faceti frigaruile: puneti la baza fiecarei frigarui o frunza de dafin, apoi insirati: vinete, dovlecei, ceapa, rosie, branza sau cascaval, ardei, slanina, conopida si iar legume, branza, ceapa si incheiati cu rosie.
Puneti frigaruile pe un platou pana terminati ingredientele, apoi le asezati infipte cu un capat in chifle rotunde coapte in casa.
Pofta buna!