Frigarui de legume cu ciuperci si pudra de scortisoara

Printeaza

Frigarui de legume cu ciuperci si pudra de scortisoara din: ciuperci, ceapa, rosii, vanata, dafin, usturoi, oua, ulei, apa, scortisoara, lamaie, sare, piper, boia, ardei iute.

Ingrediente:Frigarui de legume cu ciuperci si pudra de scortisoara

  • 300 g ciuperci
  • două cepe roşii
  • 4 roşii
  • o vânătă
  • 24 frunze de dafin
  • o căpăţână de usturoi
  • un gălbenuş crud
  • un gălbenuş fiert
  • 300 ml ulei
  • 50 ml apă
  • pu­dră de scorţişoară
  • jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • ardei iute uscat

 

Mod de preparare:

Vânătă se spală, se taie cuburi şi se pune într-un castron. Cepele roşii se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi, apoi cuburi şi se pun lângă vanătă.  Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie înjumătăţi şi se pun într-un castron.

Roşiile se spală, se taie cuburi, se presară cu sare, piper şi se pun într-o strecurătoare. Intr-un castronel se pun 40 ml de ulei, sare, piper, un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară şi se amestecă.

Se înmoaie în apă rece câteva frigărui de lemn, se înfig la un capăt frunze de dafin, apoi alter­nativ legumele tăiate. Se înfig iar frunze de dafin ca să nu iasă legumele, se ung cu amestecul de ulei şi condimente, se aşază pe grătarul încins şi se frig.

Restul de ulei, usturoiul pisat, gălbenuşul fiert şi cel crud se pun într-un bol şi se mixează. Se adaugă sucul de lămâie şi apa rece, se mixează şi sosul re­zultat se serveşte cu frigăruile calde. La sosul de usturoi se mai poate adăuga boia iute sau ardei iute uscat pisat mărunt

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.