Frigarui de legume si ananas
PrinteazaFrigarui de legume si ananas
Ingrediente:
- 10-12 brocolii buchetele
- 10-12 palarii ciuperci
- 1 bucata morcov mare
- 1 fir praz
- 2-3 tulpini telina
- 1/2-1 bucata ardei rosu
- 10 buchetele conopida
- 1/4 ananas mare
- 1 bucata dovlecel
Mod de preparare:
Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure de nerabdare in asteptarea marinatei.
Turnam marinata prin surprindere peste legume si amestecam bine dar delicat. Lasam legumele la marinat 2-12-24 ore .
Cat ne vine la-ndemana. Cu cat se marineaza mai mult cu atat gustul e mai intens. Daca le lasam la marinat un interval mai lung, le bagam in frigider.
Le mai vizitam din cand in cand, amestecam, furam cate-o bucata si iar le ferecam in frigider. Pana ni se face foame.
Atunci, ne inarmam cu cateva frigarui din bambus, si, rand pe rand aliniem legumele (si fructul) intr-o frigaruie colorata.
Putem sa le deshidratam pentru 1-2 ore. Vor fi calde si ceva mai moi.
Altfel, fragezime si culoare de gatit capata oricum din pricina marinatei.
Pofta buna!