Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat
PrinteazaO reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper.
- 250 g ciuperci champignon
- 2 cepe roşii
- 2 dovlecei (zucchini)
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras roşu
- 2 linguri faină albă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri sos de soia
- oregano
- sare
pentru cuşcuş:
- 150 g cuşcuş
- 3 roşii
- 1 legătură ierburi mixte (busuioc, măghiran, pătrunjel, cimbru)
- 1 vârf cuţit de chimion
- 1 vârf cuţit de boia iute
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Coace cepele roşii 40 de minute în cuptor, apoi curăţă-le de coajă şi taie-le sferturi. Taie dovleceii rondele de 2-3 cm, fierbe-le 3-4 minute în apă cu sare şi scurge-le. Frige ardeii direct pe flacără, pune-i 5 minute într-o pungă de plastic, apoi decojeşte-i, spală-i şi taie-i fâşii late de 2 cm, pe lungime.
Curăţă ciupercile de coajă şi fierbe-le 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare în care ai dizolvat 2 linguri de făină albă. Amestecă într-un castron toate legumele, 2 linguri ulei, oregano, după gust, şi sosul de soia. Lasă-le să se marineze.
Pune într-o oală cuşcuşul, 2 linguri de ulei, un praf de sare şi 400 ml de apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă cuşcuşul 20 de minute să se înmoaie.
Opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţă şi de seminţe şi taie-le feliuţe. Curăţă ierburile şi toacă-le mărunt, apoi pu- ne-le peste cuşcuş. Adaugă chimionul, boiaua, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine, ca să se întrepătrundă aromele.
Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând legumele, după preferinţă, apoi frige-le pe grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu garnitură de cuşcuş aromat.
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat
Poftă bună!