Frigarui de midii sau scoici, anghinare cu pilaf cu rosii
PrinteazaFrigarui de midii sau scoici, anghinare cu pilaf cu rosii
- 50 midii sau scoici opărite
- 6 funduri de anghinare fiartă
- 400 g macrouri afumate tăiate
- 1/2 pahar vin roşu
- 250g orez
- 100g unt
- 400g roşii
- 1 ceapă
- 12 frigărui
- 1 legătură de verdeaţă
- 1/4 l supă
- sare
Mod de preparare:
Anghinara se taie în patru bucăţi. Midiile întregi şi macrourile bucăţi se pun la marinat în vinul roşu. După 3 ore se pun intercalate pe frigărui şi se frig în unt într-o tigaie, timp de 10 minute.
Se presară cu verdeaţa tocată şi cu vinul din marinată.
Separat se face un pilaf din orez, unt, sare, roşiile curăţate, tăiate şi cu 1/4 1 supă. Se serveşte cu frigăruile.
Pofta buna!