Frigarui de miel cu oregano si foi de dafin
PrinteazaFrigarui de miel cu oregano si foi de dafin din: pulpa de miel, ulei, zeama de lamaie, vin, sare, piper, foi de dafin, oregano.
- 800 g pulpă de miel
- 200 rnl ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 10 foi de dafin
- două linguri de oregano
- 8 beţisoare de lemn
Mod de preparare:
Carnea se taie în cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie şi vinul. Se adaugă sare, piper, dafin şi oregano.
După ce se amestecă bine, se pune carnea, se acoperă şi se lasă la marinat aproximativ 12 ore. Când se scoate carnea de la marinat trebuie stoarsă bine.
Pe fiecarre beţişor se pun bucăţi de carne şi foi de dafin. Se pot pune şi roşii şi ardei.. Se prăjesc pe jar, unde se ţin circa 10 minute.
Poftă bună!