Frigarui de miel cu salata din sfecla rosie
PrinteazaO reteta de frigarui de miel cu ardei gras, ceapa, slanina afumata, usturoi, boia dulce, ardei iute, vin alb sec, sare, piper si cimbru.
- 500 g carne de miel
- doi ardei graşi
- două cepe
- 200 g slănină afumată
- o căpăţână de usturoi
- 250 ml apă
- o linguriţă de boia dulce
- un ardei iute mic
- 250 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- salată verde
- sfeclă roşie
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală, se scurge de apă, se taie cuburi şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra vinul alb, se presară boiaua dulce, ardeiul iute tocat mărunt, două linguri de ulei, cimbrul, sarea şi piperul.
Se amestecă, se acoperă cu folie şi se introduce la rece pentru o oră, amestecând din când în când ca să se pătrundă aromele.
Ardeii graşi şi cepele se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun pe un platou, împreună cu slănina afumată tăiată felii mai subţiri.
Frigăruile de lemn se înmoaie în apă rece şi se înfig alternativ carnea de miel, ceapa, slănina, ardeii şi iar carnea. Se aşază pe un grătar încins şi se frig pe toate părţile până se rumenesc.
Usturoiul curăţat de foi se pune la fiert cu apa, sarea şi piperul. Se adaugă două linguri de ulei, se pasează cu un blender şi se serveşte alături de frigărui. Se pot servi si cu o salata din sfecla rosie rasa si salata verde.
Poftă bună!