Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă
PrinteazaFrigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă
- 1,200 kg muşchi de vaca
- 450 g piept de gîscă
- sare
- piper
- cimbru
- 3 salate verzi
- 100 g ulei
- 1 legătură de mărar
- 1 fir ceapă verde
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă de muştar
- puţin zahăr
- 12 frigărui
- zeamă de lămaie
Mod de preparare:
Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri şi se pun intercalate pe frigărui. Se ung cu unt, se dă sare, piper si cimbru şi se frig pe grătar 8-10 minute.
Salata se spală bine, se rupe cu mina bucăţele, se stoarce şi se pune pe un şervet care absoarbe apa.
Separat se face un sos cu muştar, ulei, ceapa verde tocată, sare, puţin zahăr, zeamă de lămiie, ouăle fierte tari şi tocate şi mărarul tocat.
Acest sos se amestecă cu salata şi se serveşte în salatieră o dată cu frigănelele.
Pofta buna!