Frigarui de oaie la gratar

Printeaza

Frigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper.

Ingrediente:Frigarui_de_oaie_la_gratar

  • 1 kg de carne de oaie
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2-3 linguri de vin sec alb
  • 4-5 linguri de mujdei
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore.

Înainte de se prăji rotiţi carnea în formă de spirală (cu partea mai groasă înăuntru) şi îmbrăcaţi-o pe un ac pentru frigărui. Ungeţi reţeaua grătarului cu slănină afumată, frigeţi carnea de oaie pînă e gata la foc domol. Înainte de a servi carnea scoateţi-o de pe acele pentru frigărui pe o farfurie sau un platou. Mujdeiul se serveşte separat.

Frigarui de oaie la gratar

Frigarui_de_oaie_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.