Frigarui de oaie la gratar
PrinteazaFrigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper.
- 1 kg de carne de oaie
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2-3 linguri de vin sec alb
- 4-5 linguri de mujdei
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore.
Înainte de se prăji rotiţi carnea în formă de spirală (cu partea mai groasă înăuntru) şi îmbrăcaţi-o pe un ac pentru frigărui. Ungeţi reţeaua grătarului cu slănină afumată, frigeţi carnea de oaie pînă e gata la foc domol. Înainte de a servi carnea scoateţi-o de pe acele pentru frigărui pe o farfurie sau un platou. Mujdeiul se serveşte separat.
Frigarui de oaie la gratar
Pofta buna!