Frigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci
PrinteazaFrigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci
- 750 g carne fragedă de berbec sau miel
- 250 g piept ajumat
- 300 g ciuperci sau mînătărci opărite
- sare
- piper
- 40 g unt
- cimbru
- mujdei
- 300 g ficat de berbec
- 200 g rinichi de berbec
- 200 g momiţe de viţel
- 600 g cartofi
- ulei pentru prăjit cartofii
- 12 frigărui
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi egale, de mărimea unei nuci, pieptul afumat si miichi felii subţiri, ficatul şi momiţele felii groase şi ciupercile rondele.
Toate se înfig intercalate pe frigărui şi se frig la grătar circa 10 minute.
Pe parcurs se ung cu unt şi mujdei. Se servesc cu cartofi pai.
Pofta buna!