Frigarui de peste cu ardei capia
PrinteazaFrigarui de peste cu ardei capia din: file de peste, sos de soia, lamaie, praz, ceapa, ardei, piper.
- 3 fileuri de cod sau merluciu
- 1-2 linguri cu sos de soia
- 1-2 linguri cu zeamă de lămâie
- 1 praz
- piper în patru culori
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei capia
- 1 ardei iute roşu
- pătrunjel
- mărar
- lămâie
Mod de preparare:
Taie fileurile în cuburi potrivite şi pune-le într-un castron. Macină piper deasupra, toarnă zeama de lămâie şi sosul de soia şi lasă la rece, acoperit, o oră.
După ce a stat la marinat, scurge-l şi înşiră peştele pe beţele de frigăruie (ţinute în prealabil în apă) şi felii de praz. Pune frigaruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi întoarce cu grijă.
Dacă se prinde de grătar, dezlipeşte uşor cu o paletă. Pentru garnitură, feliază legumele cât mai subţire şi stropeşte-le cu suc de lămâie proaspăt stors.
Pune garnitura pe un platou şi aşază deasupra frîgăruile fierbinţi.
Pofta buna!