Frigarui de peste cu ardei gras si praz
PrinteazaFrigarui de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi, praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, usturoi, ulei, iaurt, sare.
- 6 fileuri de peste
- 3 arde grasi de culori diferite
- 1 fir praz
pentru sosul marinat:
- 3 lamai
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano si cimbru
- busuioc
- sare
- piper
pentru maioneza de usturoi:
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 linguri iaurt
- sare
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron uleiul, zeama de la două lămâi, oregano, cimbru, busuioc, sare şi piper, preparând un sos marinat. Se taie fileurile de peşte în cuburi cu latura de 2 cm şi se procedează la fel cu ardeii graşi şi lămâia rămasă. Partea albă a prazului se taie rondele grosuţe.
Se zdrobesc căţeii de usturoi, se adaugă sare, după gust, şi ulei, puţin câte puţin, frecând ca la maioneză. La sfârşit, se adaugă iaurtul şi se amestecă bine.
Se înfig, pe ţepuşe de frigărui, bucăţile de peşte, alternând cu bucăţi de ardei, felii de praz şi cu bucăţi de lămâie. Peste frigărui se toarnă sosul marinat şi se lasă la rece 30 de minute, având grijă să fie întoarse de două ori în sos.
Se frig pe grătar, pe toate părţile, stropindu-le din când în când cu sos marinat, şi se servesc imediat, însoţite de maioneză de usturoi.
Frigarui de peste cu ardei gras si praz
Pofta buna!