Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi
PrinteazaFrigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper, cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt si usturoi.
- 600 g file de peste
- 4 linguri suc de lamaie
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras galben
- 8 fire rozmarin
- sare
- piper
- 800 g cartofi noi
- 7 linguri ulei de masline
- 1 castravete lung
- 500 g iaurt natur
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se pregăteşte peştele, se taie cuburi şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se taie dovleceii felii, ardeiul gras se taie bucăţi. Se smulg acele de pe trei sferturi din partea de jos a firelor de rozmarin, iar 1-2 linguri din ele se toacă mărunt. Pe tijele de rozmarin se înfig bucăţi de peşte, dovlecei şi ardei gras; se sărează şi se piperează.
Se decojesc cartofii, se taie în două pe lung şi se amestecă într-o tavă cu 4 linguri de ulei; se coc la cuptor cea 30 min., timp în care se întorc. Cu 5 minute înainte de a fi gata se adaugă rozmarinul tocat. Se sărează şi se piperează. Se decojeşte castravetele şi se taie în două pe lung; cu ajutorul unei linguriţe se goleşte de seminţe.
Se rade şi se sărează; se pune deoparte, ca să-şi lase zeamă, apoi se scurge. Se amestecă împreună cu iaurtul şi se adaugă usturoi pisat; se adaugă 1 lingură de ulei, sare şi piper şi se înglobează. Frigăruile se prăjesc de jur împrejur în restul de ulei, până se rumenesc. Se servesc cu cartofi şi sos de castraveţi.
Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi
Pofta buna!
Frigarui de peste, n-am mancat niciodata