Frigarui de peste-pescar
PrinteazaFrigarui de peste-pescar din: peste, sare, ardei, creveti, ulei, piper, boia.
- 500 g peşte-pescar
- sare de mare
- 1 ardei gras roşu
- 8 creveţi decojiţi
- ulei de măsline
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Peştele se taie în bucăţi de 4 cm, se freacă cu sare şi se păstrează deoparte timp de 15 minute. Ardeiul se curată se spală şi se taie în jumătate, se îndepărtează coforul şi seminţele, apoi pulpa se taie în 12 fâşii.
Peştele, creveţii şi ardeiul se înşiră pe frigărui, la capătul acestora trebuind fixat peştele. Se ung cu ulei şi se presară cu piper.
Se rumenesc sub gril circa 2 minute, se întorc, se ung din nou cu ulei şi se presară cu boia, apoi se mai rumenesc încă 2 minute.
Frigarui de peste-pescar
Pofta buna!