Frigarui de peste si pancetta

Printeaza

Frigarui de peste si pancetta din: peste alb, ciabatta, rozmarin, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, pacetta, bacon, otet balsamic.

Ingrediente: Frigarui_de_peste_si_pancetta

  • 455 g peste alb
  • 1 1/2 ciabatta decojita
  • 4 crengute proaspete de rozmarin
  • 1 catel de usturoi, decojit
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat măainat
  • 12 felii subtiri de pancetta sau bacon afumat
  • 1-2 linguri de otet balsamic

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220°C. Taiati pestele cubulete cu latura de 2,5 cm si puneti intr-un castron, impreuna cu ciabatta rupta in bucati de aceeasi dimensiune. Dupa ce separati partea din varf a tulpinilor de rozmarin, culegeţi frunzele de pe tulpinile ramase.

Intr-un mojar, puneti frunzele si zdrobiti impreuna cu usturoiul. Apoi amestecati in mojar si 5-6 linguri de ulei de masline. Turnati compozitia in castron, peste peste si paine si amestecati din nou.
Infigeti ingredientele in 4 suporturi.

Taiati oblic capetele de sus ale tulpinilor de rozmarin, pentru a le ascuti. Infigeti intai o bucata de peste, apoi una de paine si repetati, pana cand aveti cate 3 bucati de peste si alte 3 de paine pe fiecare frigaruie. Asezonati usor.

Apoi rulati 3 felii de pancetta in jurul fiecarei frigarui, in spirala, fixandu-le in jurul painii si al pestelui. Puneti frigaruile intr-o tava, turnati uleiul ramas si presarati varfurile de rozmarin separate initial, apoi coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand painea devine crocanta si aurie.

Stropiti bucatile de peste cu putin otet balsamic, apoi cu putin ulei de masline si cu sosul din tava. Serviti cu salata.

Frigarui de peste si pancetta

Frigarui_de_peste_si_pancetta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.