Frigarui de porc cu ananas la gratar
PrinteazaFrigarui de porc cu ananas la gratar din: muschi de porc, mix de condimente pentru gratar, ienibahar, boia de ardei iute, coaja de lime, zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati, fasole neagra.
- 400 g muschi de porc, taiat in bucati cu latura de 4 cm
- 2 linguri mix de condimente pentru gratar
- 1 lingurita de ienibahar macinat
- 1 lingura sos de ardei iute, plus extra pentru servire (optional)
- coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus 2 lime taiate in felii pentru servire
- 1/2 ananas mic, curatat si taiat in bucati cu latura de 4 cm
- 1 lingura de ulei
- 200 g de orez basmati
- 1 conserva de 400 g de fasole neagra boabe, scurse si clatite
Mod de preparare:
Amestecă bucăţile de carne cu mixul de condimente, ienibaharul, sosul de ardei iute, zeama şi coaja rasă de lime.
Asezonează-le şi înfige bucăţile de carne şi de ananas pe beţe de frigărui de metal (sau de lemn, care trebuie mai întâi înmuiate în apă călduţă). Frigăruile astfel obţinute se ung cu ulei.
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-I bine, apoi pune-l la loc în cratiţa în care a fiert, adaugă fasolea şi păstreaz-o la cald, amestecând din când în când.
Intre timp, încinge un grătar sau o tigaie-grill pe care aşază frigăruile şi lasă-le 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. Serveşte-le cu garnitura de orez şi fasole, cu sos de ardei iute şi felii de lime.
Frigarui de porc cu ananas la gratar
Pofta buna!